Homofil Pride-grunnlegger slått ned på Pride

18. september ble Fred Sargeant (74) – Stonewall-veteran og en av grunnleggerne av den første pride-paraden fra 1970 i New York City kjent som Christopher Street Liberation Day-marsjen – slått og ranet på Burlington Pridei Vermot. Det var deltakere i Pridetoget som angrep og slo Sargeant som bar på en plakat der det sto Gay Not Queer.

Han deltok også i 1960 Stonewall Riots i New York City som brøt ut etter at politiet raidet en homoklubb i Greenwich Village

Frédéric André Sargeant (1948) er en fransk-amerikansk homofil mann. Han er en av de siste overlevende fra Stonewall-opprøret i 1969 om brøt ut etter at politiet raidet en homoklubb i Greenwich Village. Opprøret ga liv til den moderne homofile rettighetsbevegelsen

Sargeant var en av de fire medstifterne av den første Gay Pride-marsjen i New York City i 1970. Han var var også nestleder i Homophile Youth Movement i samme tidsepoke.

Sargeant deltok på årets Burlington Pride for å protestere mot Pride´s kvinnehat, homofobi, ekskluderende politikk og splittelse: “Jeg ble møtt av skriking, flere angrep, alderdomskommentarer, dytting, slag i bakhodet, fikk kaffe helt over meg og gjentatte forsøk på å stjele skiltene mine”

Han fortsetter: “Da de mislyktes i sine forsøk på å forstyrre protesten min og drive meg bort, dyttet mobben meg til bakken”.

Sargeant mener rettighetene lesbiske kvinner og homofile menn kjempet for på 1970-80-tallet står på spill og markerte altså dette ved å delta i Burlington Pride med en plakat der det sto “Gay Not Queer” på den ene siden og “”Black face – Woman face – No thank you” på de andre siden.

Voldsepisode mot Sargeant fordømmes av mage deriblant J.K.Rowlig, LGBAlliance og mange detransisjonerte, lesbiske og homofile.


Lenker:

https://www.spiked-online.com/2022/09/20/trans-activism-is-homophobia-in-drag/?fbclid=IwAR3wG4GWMjQhKCHFR77p-mNksaCFmrn7AoYqu1kPdsrH7FhqN_p0hT1yz9Q

Transaktivismen er dypt homofobisk

https://en.wikipedia.org/wiki/Fred_Sargeant

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *