Om Matriarken

Matriarken er Norges eneste forlag utelukkende av og for kvinner. Forlaget er etablert for å brøyte rom for kvinners stemmer, spesielt på temaer som omhandler kjønn og kvinners kjønnsbaserte menneskerettigheter.

Matriarken.no mener kvinner og jenter har rett til å si hva de ser med egne øyne, til å sette grenser, til å organisere seg og til å engasjere seg i kunst, kultur, politikk og aktivisme som prioriterer kvinner og jenter.

Kvinner er invitert til å skrive til oss og få sine meninger publisert. Vi publiserer også tekster anonymt.

Send oss en epost!

Christina Ellingsen er utdannet i bioteknologi. Hun har også bakgrunn i kritiske kulturstudier. Hun har startet matriarken for å utvide diskursen om kjønn, identitet og rettigheter ved å gi kjønnskritiske kvinner en platform. Ellingsen er også kontaktperson for Women’s Human Rights Campaign i Norge. 

Tonje Gjevjon er samfunnskritiker, billedkunstner og komponist. Hun skriver blant annet om kjønn, kvinnesak, ytringsfriheten, barns rettigheter og etikk. Hun er leder for Hungry Hearts. Hun er desk-ansvarlig for matriarken og er  redaktør for nettstedets visuelle profil.

Matriarkens redaksjon består av kvinner innen journalistikk, pedagogikk, kunsthistorikk, billedkunst, helsefag, medisin, språk, filosofi og STEM.