Om Matriarken

Matriarken er Norges eneste forlag utelukkende av og for kvinner. Forlaget er etablert for å brøyte rom for kvinners stemmer, spesielt på temaer som omhandler kjønn og kvinners kjønnsbaserte menneskerettigheter.

Matriarken.no mener kvinner og jenter har rett til å si hva de ser med egne øyne, til å sette grenser, til å organisere seg og til å engasjere seg i kunst, kultur, politikk og aktivisme som prioriterer kvinner og jenter.

Kvinner er invitert til å skrive til oss og få sine meninger publisert. Vi publiserer også tekster anonymt.

Send oss en epost!

Christina Ellingsen er utdannet i bioteknologi. Hun har også bakgrunn i kritiske kulturstudier. Hun har startet matriarken for å utvide diskursen om kjønn, identitet og rettigheter ved å gi kjønnskritiske kvinner en platform. Ellingsen er også kontaktperson for Women’s Human Rights Campaign i Norge. 

Tonje Gjevjon er samfunnskritiker, billedkunstner og komponist. Hun skriver blant annet om kjønn, kvinnesak, ytringsfriheten, barns rettigheter og etikk. Hun er leder for Hungry Hearts. Hun er desk-ansvarlig for matriarken og er  redaktør for nettstedets visuelle profil.

Matriarkens redaksjon består av kvinner innen journalistikk, pedagogikk, kunsthistorikk, billedkunst, helsefag, medisin, språk, filosofi og STEM. 

Kun kvinner er lesbiske.

Kun kvinner er kvinner.

hvorfor må vi si det åpenbare?