Fengslet etter å ha prøvd å forhindre at datteren på 14 år utsettes for en eksperimentell medisinsk behandling som kan ødelegge henne for resten av livet

Robert Hooglands problemer startet da han skilte seg fra sin ex-kone. Nå er han fengslet etter å ha prøvd å forhindre at datteren på 14 år utsettes for en eksperimentell medisinsk behandling som kan ødelegge henne for resten av livet.

Problemene startet etter at Hoogland og hans kone flyttet fra hverandre. Datteren, som da gikk i 5. klasse, begynte ifølge faren å henge sammen med gutter, og hun havnet stadig i trøbbel. Til slutt ble det satt opp et møte med skolehelsesøsteren ved skolen som datteren gikk på. Men problemene gikk ikke over.

To år senere oppdaget Hoogland at datteren hadde klippet av seg håret og hadde begynt å bruke tupè. Hun hadde forelsket seg i to av lærerne ved skolen, og hadde prøvd å ta livet sitt.

Det var på dette tidspunktet Hoogland oppdaget at skolen hadde vist datteren det han kaller propaganda om seksualitet og kjønnsideologi. I skoleboken fra 7. klasse hadde datteren fått et nytt navn. Det skulle vise seg at skolehelsetjenesten hadde endret navnet til datteren uten å varsle foreldrene. Skolen hadde endret datterens identitet på eget initiativ og etter å ha rådført seg med en psykolog som jobber med kjønnsidentitet, dr. Wallace Wong.

Da Hoogland fulgte datteren sitt til en konsultasjon med Wong, rådet psykologen den unge jenta til å begynne med testosteron. Wong henviste barnet til endokrinologienheten på det lokale sykehuset. I mellomtiden lette Hoogland etter psykiske helseløsninger for å hjelpe datteren. Han mente at hun trengte hjelp for sine psykiske utfordringer. Men allerede ved første besøk ved sykehuset ble behandlingen iverksatt. Barnets mot og 14-åringen selv signerte på et samtykkeskjema, et skjema som eksplisitt uttalte at behandlingen er eksperimentell og at man ikke kjenner de langsiktige virkningene som hormonene har på kroppen.

Hoogland prøvde å motsette seg testosteronbehandlingen, men en advokat for kjønnsidentitet, Barbara Findley, representerte barnet i retten. Dommeren bestemte på sin side at det var i barnets beste at jenta fikk kjønnshormoner som ville gi henne en guttekropp.

Robert Hoogland mener derimot at det er datterens beste å avvente hormonbehandling i tilfelle hun viser seg å være blant de 85 prosent av barna som vokser inn i det kjønnet de er født med, når puberteten er over.

Jeg sitter her som forelder og ser på at et sunt jentebarn blir ødelagt, og det er ingenting jeg kan gjøre annet enn å sitte her på sidelinjen og følge pålegget til dommeren. Jeg kan føye meg etter dommen, eller settes i fengsel, uttalte Hoogland etter rettsaken.

Dommeren mente at fars samtykke var irrelevant. Han gikk så langt som å kreve at foreldrene må bekrefte barnets nye kjønnsidentitet. Hvis Rob Hoogland bryter pålegget og kaller datteren sin en «hun», er det i følge kanadisk lov en straffbar forseelse som går under familiovold, og som kan gi fengsel i opptil fem år.Hvis han ikke gjorde det, ville foreldrene bli implisert av den straffbare forseelsen med familievold.

Etter rettsaken uttalte Hoogland til media at han maner at folk ikke kan endre kjønn, og at store doser med testosteron vil ødelegge datterens helse.

– Hva skjer når boblen eksploderer og villfarelsen tar slutt? Hun kan aldri gå tilbake til å være en jente i den sunne kroppen hun skulle hatt. Disse barna forstår ikke hva de er med på. Hvilken 13-åring tenker fremover på å få familie og barn, spurte han. I følge engelske eksperter kan hormonene føre til sterilitet og økt kreftfare, for å nevne noe.

Denne uken meldte Hoogland seg for politiet etter å ha brutt pålegget for dommeren. – Hva slags far ville jeg vært, om hun om ti år detranser og spør meg om hvorfor jeg ikke gjorde noe for å stanse henne? Hvorfor stakk ingen nakken ut og sto opp for meg, sa han til media før han overga seg til retten.

-Kanskje det å redde barn er en drøm … men jeg tror ikke det, sa Robert Hoogland like før han meldte seg for myndigheten.

Arrestordren ble utstedt av en dommer etter at Hoogland hadde brutt pålegget fra rettsaken. Hooglands forbrytelse er at han har omtalt barnet sitt som «sin datter», og henvist til henne som «hun».

Link:

https://thebl.com/health/canadian-father-faces-arrest-and-jail-trying-to-stop-his-middle-school-daughter-transition-into-male.html

Link: https://www.youtube.com/watch?v=gtLQwB-EgaU

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *