Julie Helgesens appell på Støttemarkering for Tonje Gjevjon og kvinners ytringsfrihet 13.01.23

Mitt navn er Julie Helgesen.
Jeg driver ett nettsamfunn på titusener av lesbiske fra hele verden. Vi kaller oss Nine Wolves.

Jeg var DJ på Potpurriet – et utsted dedikert til lesbiske på 90- tallet og jeg fikk avisoverskrifter som trans-dronningen av Oslo. Det handlet om musikksjanger – ikke min personlighet. 

Jeg fikk oppmerksomhet for og være en av de få kvinnelige Dj´er i Oslo. Det var lange køer for og komme inn i helgene når jeg spilte.

I dag gjør loven om endring av juridisk kjønn klovneri av våres rettigheter.

Å være lesbisk er ufravikelig knyttet til kjønn, det handler ikke om personlighet eller identitet – men om biologisk fakta. Ved å anerkjenne menn som lesbiske, gjøres våres kjønnsbaserte rettigheter transfobiske. 

Jeg har kommet tilbake til Oslo for og se at det ikke lenger er et utested dedikert til lesbiske – et sted å høre til – et hjem utenfor hjemmet for lesbiske. Jeg startet derfor mitt eget sted på nettet med ett nettverk av titusener av lesbiske fra hele verden. Jeg har en enorm kjærlighet for mine medsøstre, som jeg ser er opprørt.

Historier på historier av lesbiske som kastes ut av andre lesbiske grupper for og ikke inkludere menn slik som Stortingets lov om Selv- Identifisering i praksis pålegger oss. Jeg ser mine lesbiske søstre være redde, jeg ser mine lesbiske søstre ikke tørre og si hva de mener. Det er min rett som kvinne og lesbisk å snakke opp om mine kjønnsbaserte rettigheter.

I min ungdom kan jeg ikke huske hvor mange ganger menn har kommet opp til meg og sagt; så du er lesbisk, du vil være mann?  Hvem er kvinnen i ditt forhold? Noen lo – noen ble sinte. Saken er at det virker som om en del menn ikke klarer å forstå eller akseptere at lesbisk kjærlighet og begjær utelukker menn. 

I dag får unge lesbiske tredd over seg at de kan være født i feil kropp- Jeg ser lesbiske som kaller seg menn. Dette er HOMOPHOBIA.

Forslag om forbud om konverteringsterapi er ett direkte angrep på tomboys, og på unge lesbiskes rett til å utvikle seg, skille seg ut, bryte med kjønnsroller og kle seg som de vil. 

Skeive organisasjoner og politikere på Stortinget har ved å innføre troen på kjønnsidentitet stigmatisert jenter som skiller seg ut. I Norge lærer barn og unge jenter som bryter med stereotypiske kjønnsroller at kan hende er de gutter. De føres inn på transtoget der de utsette for irreversibel medisinsk behandling.

Det som skjer er feil og vi lesbiske som sier fra blir behandlet som annenrangs borgere. Ved å anerkjenne menn som lesbiske, gjøres våres kjønnsbaserte rettigheter transfobiske.
Det er en urett vi ikke finner oss i.

Takk til alle som tar dette århundrets kvinnekamp – for det er det det er! 

Julie Helgesen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *