Lesbiske Tutta Rolf forteller til matriarken.no at hun i forrige uke ringte lesbenes nødtelefon og bekjente at hun ikke opplever samstemthet mellom identiteten TERF og sitt autentiske jeg.

Etterpå tok jeg en tur opp på Helsestasjon for kjønn og seksualitet (HKS) og tok ID-testen: «Hva slags identitet har du egentlig?» på identitetsautomaten de har utviklet sammen med Pasientorganisasjonen for klinisk kjønnsinkonpetente PKKI, og da var det lesbisk transmann som ble resultatet. 

Det var overraskende og litt ulogisk om man er av den sorten som følger en logikk- for det betyr jo at jeg som jo lever lesbisk er heterofil siden jeg er transmann. Men alt er jo mulig, så nå bare tilpasser jeg meg den kategorien. Jeg har byttet navn til Antonio og dessuten meldt meg inn i PKKI som gir meg råd og langtekkelig veiledning om det meste. 

PKKI har sammen med et homoblad kåret Antonio “Thé Lesbian Transman” til årets Grandiose kjønnsbryter. 

I begrunnelsen for prisen sto blant annet: “Antonio Thé Lesbian Transman bryter med de fleste kjønnsuttrykk fordi han har så ekstremt dårlig smak hva gjelder klær og mote. Han har null forståelse for smakfulle sammensetninger og dessuten en atypisk gange som ikke stemmer overens med identiteten han er kategorisert som slik vi kjenner den”.

Juryleder Alexander Pumpkin forklarer: Antonio vekker sterke følelser i vårt community da han ikke passerer så godt som den identiteten han er tildelt – og dessuten ikke virker å bry seg om han passerer eller ikke. Å. ikke bry seg om å passere er veldig spesielt.

I starten tenkte vi at det var tilpasningsvansker som vi jo har erfart at mange med fortid som lesbisk TERFidentitet har, men vi tror nå at Antonio er annerledes.

Antonio stiller på møter med hvit sports-bh utenpå rutete herreskjorte, Han har rutete mannetruse utenpå joggebukse og halter selv om han ikke er halt. 

Antonio mener stivt kne er en del av hans særegne identitet og legger til at det er mange som tenner på akkurat det – sånn rent seksuelt. Stivt kne er en ganske utbredt seksuell fetisj. Jeg tjener gode penger på den haltingen.

Jeg trenger bare ta et par runder foran video-kamera hjemme så strømmer pengen inn fra kundene mine som ser på. Ingen berøring med kundene og de trenger heller ikke berøre seg selv – for utløsningen kommer som et skudd bare ved at synet av haltingen. Splash!! Så henger utløsningen på veggen som et moderne veggmaleri (Queer-art).

PKKI forteller at de jobber med et lovforslag eller et tillegg til paragraf 185 så stivt kne blir del av vernet mot hatprat og hatkriminalitet sammen med BDSM og andre kjønnsutrykk.

Vi mener det er viktig å styrke rettsvernet til lesbiske transmenn som tjener til livets opphold som halteprostituerte. Dette er en ekstremt sårbar gruppe som er utsatt for mange fordommer, mye misunnelse og hat. Antonio er ikke enig i det, han føler seg seg elsket som aldri før – men overlater til PKKI å ta seg av sekretærarbeidet som han kaller det.