En stund mente en del forskere at menns hjerner var større en kvinners hjerner om man så på kroppsvekten i forhold til vekten av hjernen. Da man etterhvert veide diverse kvinne – og mannehjerner fant man det motsatte. Kvinners hjerner var tyngst, så da snakket man ikke mer om det.

Da Antonio vokste opp ble det skrevet en del i media om at kvinner er mye dårligere enn menn i matematikk. Av naturlige årsaker tenkte man og konstaterte at kvinnehjernen ikke kunne romme stor forståelse for tall. 

Men så på noen tiår endret dette mønsteret seg. Vi registrerte at jenter i skolen ble best – også i matematikk.Da var det plutselig noe galt med lærerne og skolen. Skolen ble beskyldt for å overse gutter og gutters særskilte behov. 

Noe er galt når jentene blir flinkest. Det sier seg selv, det er jo ikke sånn det skal være. 

Vi menn liker jo å måle alt mulig. Størst er alltid best sier den urlesbiske transmannen Antonio. 

Da jeg gikk til legen for å undersøke om jeg kanskje hadde en manneidentitet på lur bekreftet legen min Sara Kasma at jeg hadde altfor stort ego til å være kvinne. Hun hadde tatt et lynkurs i sexologi ved Agder Universitetet – eller det er jo ikke et ordentlig universitet, de bare kaller det for det, akkurat som de kaller han professoren for professor, han er jo ikke det. 

Jeg hørte faktisk på radio NRK at ei kristen kvinne ertet han med at den professortittelen fikk han jo bare tilsendt av noen kolleger som brev i posten. Hun kalte  professoretittelen et brevkurs. Det gikk rett i fletta hans og brevkursprofessoren truet med å anmelde kristenkreket. 

Men uansett, legen min, Sara  Kasma, sa at på det lynkurset hadde hun lært at kjønnet sitter mellom ørene, og at det derfor var sannsynlig at jeg var tildelt feil kjønn ved fødselen. Så det var legen min som ga meg dette nye livet som Antonio. 

Men hva med “utstyret” der nede spurte jeg henne. Ikke bry deg om det, du er det største kukhue jeg har vært borti sa hun. 

Det er jo et av de flotteste komplimentene man kan få, ikke sant – så jeg tar det med meg når jeg super øl med gutta i badstuen. 

Jeg har søkt om å få fjernet pattene mine da, for det er snart vår og jeg vil jo sitte med gutta i bar overkropp, drikke vårpilsen og slå meg på kassa. Men altså folk er så forutinntatte og kunnskapsløse. De stirrer uhemmet på meg når jeg gjør det – og sist gang kom politiet å ba meg kle på meg. Jeg ble skikkelig pissed og ramset opp lov om juridisk kjønn og selvidentifisering og at kjønnet sitter i hjernen og at legen min har sagt at jeg er det største kukhue hun har vært borti så da bare trakke de seg stille vekk.

De lærer jo ingenting om hjernekjønn på politiskolen..

Ille det der at man må lage en scene i bar overkropp for at folk skal forstå det innlysende.