Sola varmer i nakken og fuglene synger for full hals. På stien står det plutselig en haug med sauer, eller er det geiter?  Er redd for dyr av en viss størrelse. Heldigvis prater jeg i mobilen med ei venninne som er litt mer dyrevant. Hun foreslår at det er spæltsauer. Ja, samma det tenker jeg og skynder meg forbi de. De ser på meg og følger etter. Hun i den andre enden som sier at bare tramp i bakken med ett ben. Jeg gjør det, men det hjelper ikke. De følger etter meg litt til, eller en av de gjør det, så mister også den interessen. Går videre.

Ser bilen stå der og hører gressklipperlyden. Går inn på tomta. Plystrer de to plystretonene som betyr du er sexy. Ikke for å si eller antyde det, men for å gjøre oppmerksom på at jeg er på vei inn på tomta hennes. Vil jo ikke skremme livet av folk. Det er de eneste to plystretonene jeg klarer å plystre passe høyt. Hun ser meg, vinker og vi setter oss på trappa. Det er fullt av kløver på tomta. Høres ut som om det er årsmøte i humle- og bieforeningen.

Hun henter to blikkboksbrus.

Sola skinner og vi sitter der og småprater. Kona hennes er i byen og kommer ut senere. De skal se fotballkamp. Krotia mot Spania. Det er EM i herrefotball. 

Sverige og Danmark er videre. Norge er slått ut. Vi ler av hvor dårlig det norske herrelandslaget er, enda så mye midler de har fått opp gjennom årene. Kvinnelandslaget som er et av verdens beste lag har langt dårligere vilkår, men klarer likevel å være i verdenstoppen. 

Norsk kvinnefotball består av mange kule damer, damer med bein i nesa og korkelår. På få år og minimalt med midler har de fått til en fantastisk nivåheving. Det er blitt gøy å se på. Vi kan fotball, har spilt det selv som barn. Vi digger kvinnefotball og vil se mer av det på TV.

Sola skinner og livet er i rolig flyt. Vi bare sitter der og småprater. Blikkboksbrusen er tom, jeg takker for praten gir henne den tomme blikkboksen og sier hadet.

Lesber er de kuleste damene jeg vet om tenker jeg når jeg snur meg og ser henne fortsette å klippe gresset. Det bare er sånn, jeg elsker lesber og kvinnefotball.