Omtale av
Gunhild Gjevjon

Schreiber, Claudia: Emmas lykke Oversetter: Johan Grip
Ganesa 2005

En skikkelig grisebok!

Med ”Emmas lykke” fikk forfatteren sitt gjennombrudd. Den ble en publikumssuksess. En status den fortjener da dette er en skikkelig varm, humoristisk griseroman. For hovedpersonen Emma elsker griser. Spesielt er hun glad i den gamle purka si. Hun klapper, kjæler, ruller seg rundt og ligger tett inn til henne i grisebingen. Den kroppslige varmen og nærheten til purka gjør at hun slapper av og glemmer alle bekymringer.

Sammen med dyrene sine er Emma trygg, mens hun har et meget anstrengt forhold til mennesker. Hun bor alene, men klarer dessverre ikke å tjene nok til å betale avdragene på gården. Hun er derfor redd for å miste den.

Det er da underet skjer. En mann kjører av veien og havner i Emmas varetekt.

I bilen hans finner hun penger, masse penger, nok penger til å løse alle sine finansielle problemer, men Emma vil verken gi slipp på mannen Max eller pengene, selv om han er hennes strake motsetning. En pertentlig bymann med stor ordenssans og meget rigide vaner. En mann som ikke i sin villeste fantasi har han kunnet tenke seg muligheten av det fantes kvinner som Emma, for ikke å snakke om å leve sammen med et slikt grisete kvinnfolk.  En rørende, tragikomisk fortelling om kjærlighetens uransakelige krokveier.