Lærer, journalist og transkvinne Debbie Hayton stilte for to år siden med en T-skjorte der det sto Tranwomen are men  – Get over it.

samtale med de to stand-up komikerne Konstantin Kisin og Francis Foster som har en Youtubekanal de kaller  Triggernometry formidler Hayton det som for mange – nok er en bombe.  Vi skal ikke langt inn i samtalen før Konstantin spor Dayton:

Hvorfor vil du som transkvinne gå med en t-skjorte der det står transkvinner er menn?

-Det er et politisk statement. Jeg har alltid ønsket å vi si det jeg tror på, og da jeg gjennomgikk behandlingen trodde jeg at jeg ble en slags kvinne. Men for to år siden da jeg gikk med den T-skjorten innså jeg at jeg er like lite kvinne som det dere to er (de to intervjuerne er menn). Men vi blir bombardert med denne beskjeden om at transkvinner er kvinner – get over it. Og beskjeden til befolkningen i samfunnet er at om du ikke skjønner det, så har du et problem som du må få bukt med.

Mens min beskjed er at transkvinner er menn – get over it, som er en like viktig beskjed der get over it- delen er rettet mot oss transkvinner selv. For jeg tror at om vi klarer å ta innover oss det faktum at vi er menn så kan vi også får bedre liv.

Hayton som har barn forteller at barna bruker pronomenet han om han fordi han er deres far og formidler videre at han mener det er knekkende likegyldig hvilket pronomen folk bruker. Det handler, sier Hayton om at man må finne trygghet i seg selv.

Debbie Hayton er en av mange transpersoner som respekterer sitt biologiske faktum. Se hele intervjuet med Hayten her.