Kajsa Ekis Ekman med ny bok om kjønn

Kajsa Ekis Ekman

Journalist og feminist Kajsa Ekis Ekman har kommet med ny bok “Om könets existens”, der hun stiller spørsmål ved måten vi i vår samtid definerer og ser på kjønn.  

Tradisjonelt så har vi definert kjønn ut i fra kroppen og kromosomene xx og xy.
Nå er det kjønnsrollen som er det riktige kjønnet, sier hun i et intervju på Nyhetsmorgon på TV4 27.03.2021.

Hun fortsetter: “Om jeg føler meg som kvinnerollen – da er jeg kvinne  […] og hvis en treårig gutt liker rosa og glitter, så mener man i dag at det egentlig er en jente.”

Ekis Ekman gir i intervjuet uttrykk for bekymring over at det i Sverige nå er fremmet lovforslag om man skal kunne gjøre medisinsk/kirurgiske underlivsinngrep på jenter og gutter 15-års alderen med en av foreldrenes underskrift. 

“Kjønn er jo ingen detalj”, sier Ekis Ekman som i intervjuet også gir uttrykk for at hun mener selvidentifisering av kjønn kan bli et tilbakeslag for kvinner. Hun trekker frem at transpersoner også er offer for den nye teorien, fordi man eksperimenterer med deres kropper. Se hele intervjuet på Nyhetsmorgen (TV4).

Du kan kjøpe boken til Ekis Ekman her

Sideblikk

Urlesbisk transmann ser med smale øyne på det store bildet.

Antonio gir oss sideblikk hver fredag!

Historier om kvinner

Korte artikler om kvinner i historien, som har gjort ekstraordinære ting, men som så altfor ofte glemmes. 

Kvinners Stemmer

Etter at det ble hatefullt å beskrive virkeligheten, ønsker Matriarken å utvide ytringsrommet ved å gi kvinners stemmer en platform.