Tivolisyndromet

Alle medlemmene i “Sircus Invisible” har vokst opp på barnehjem i forskjellige land. De ble forlatt av sine foreldre på samme måte. Når man blir forlatt på denne måten blir man bærer av det vi kaller ”Tivolisyndromet”.

Tivolisyndromet starter ved at foreldrene forteller sine barn at de skal få være med på tivoli. De reiser til nærmeste tivolipark og setter barnet på en av tivolihestene på tivolikarusellen. Tivolikarusellen starter og det blir spilt trist musikk over høytalerne. Barna blir henrykt av å få være med på denne musikalse reisen og glemmer tid og sted. Etter flere timer begynner det å bli mørkt, solen går ned og barna våkner fra sin karuselltranse og begynner lete med blikket etter foreldrene sine. Karusellen stanser og det sitter et varierende antall barn på karusellen. Noen av disse barne blir sittende fordi det ikke kommer noen å henter dem. De leter febrilsk med øynene etter moren eller faren sin, men det begynner å gå opp for dem at de er blitt dumpet og forlatt.

Det er vanlig å sette igjen barna sine i Tivoliparker. Det skjer overalt. Alle vet om det. Og det er like vanlig at barnløse par drar til Tivoliparkene for å ta med seg et av de forlatte barna. De barna som ikke blir hentet eller tatt med av de barnløse parene er det ofte noe rart med. Noe som medfører at selv ikke de mest desperate tør å ta de med seg hjem. Disse barna blir sittende skrekkslagne på sine tivolihester til kvelden er omme, og det lokale politiet kommer å kjører dem til private barnehjem.

Vi vet lite om hvordan de har det der, men vi vet at de som er blitt forlatt på tivolikarusellen får tivolisyndromet. Å lide av tivolisyndromet betyr å ikke eksistere. Eller mer presist å kun eksistere når noe vil at du skal eksistere.

Sideblikk

Urlesbisk transmann ser med smale øyne på det store bildet.

Antonio gir oss sideblikk hver fredag!

Historier om kvinner

Korte artikler om kvinner i historien, som har gjort ekstraordinære ting, men som så altfor ofte glemmes. 

Kvinners Stemmer

Etter at det ble hatefullt å beskrive virkeligheten, ønsker Matriarken å utvide ytringsrommet ved å gi kvinners stemmer en platform.